Fysik

fysik bølgelængder og frekvens

06. marts 2014 af mmmooo34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bølgelængden af lyset fra en He-Ne-laser er 632,8 nm.

Beregn lysets frekvens og bølgelængden i vand.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2014 af khol (Slettet)

f = c / λ (frekvens = lysets hastighed / bølgelængde)

n = c / v (brydningsindeks = lysets hastighed / hastighed i medie)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2014 af khol (Slettet)

Vands brydningsindeks er 1,33:

hastighed i vand (vvand) = c / nvand = c / 1,33


Skriv et svar til: fysik bølgelængder og frekvens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.