Matematik

Areal af sekskant

08. marts 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Beregn arealet af en sekskant med sidelængden 4 cm

(3√(3):2)*42=41,6cm2

Kan man gøre sådan eller er det helt hen i vejret

Tak på forhånd og god weekend


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Sekskanten kan deles i 6 kongruente ligesidede trekanter, hver med sidelængden 4 cm . Hver af disse trekanter har grundlinie 4 cm og højden 4 cm · (√3)/2 . Arealet af sekskanten er derfor

A = 6 · (1/2) · 4 · 4 · (√3)/2 = 24 · √3 ≈ 41,569 cm2


Skriv et svar til: Areal af sekskant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.