Kemi

Stofmængdekoncentration af ammoniak i stofmængde A

09. marts 2014 af fabrine (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey jeg sidder og har problemer med en kemi opgave som jeg virkelig håber i kan hjælpe mig med. Opgaven er vedhæftet. :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2014 af mathon

................Ammoniak i stofmængde A.PNG.............

     HCl-overskud
                             n(HCl) = (0,01065 L) • (0,0200 mol/L) = 0,000213 mol


Svar #2
09. marts 2014 af fabrine (Slettet)

Og hvad gør man så der fra?


Svar #3
09. marts 2014 af fabrine (Slettet)

Burde man ikke mere finde NaOH's stofmængde og så kigge på tireringens reaktionsskema:
NH3+NaOH--> ?
Jeg ved bare ikke hvordan de to stoffer kan reagere sammen. 


Svar #4
09. marts 2014 af fabrine (Slettet)

Vent så jeg skal i stedet kigge på reaktionsskemaeet: HCl+ NH3 --> NH4Cl hvor man så kan se at de reagere 1:1. ???


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. marts 2014 af mathon

  HCl-overskud
                             n(HCl) = (0,01065 L) • (0,0200 mol/L) = 0,000213 mol
     som er overskuddet
     af 15,0 mL 0,0198 M HCl
     hvorfor
                             n(NH3)prøve = (0,015 L) • (0,0198 mol/L) - (0,000213 mol) = 8,4·10-5 mol som forefindes i
     blandingsvoluminet 25 mL:

                             [NH3]prøve = (8,4·10-5 mol) / (0,025 L) = 0,00336 M

     NH3-koncentration i A:
                            c(NH3) = (0,00336 M) • 2,5 = 0,0084 M


Svar #6
09. marts 2014 af fabrine (Slettet)

Tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Stofmængdekoncentration af ammoniak i stofmængde A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.