Matematik
Let opgave. lidt hj
03. november 2003 af
SP anonym (Slettet)
Jeg skal isolere x:
1+ 0.5 [(1-x^2 )^-0.5] * 2x
1+ 0.5 [(1-x^2 )^-0.5] * 2x
Svar #1
03. november 2003 af Jean
Hvis den er let hvorfor laver du den så ikke selv?
Desuden synes jeg det er en svær opgave når der ikke er noget = tegn.
Desuden synes jeg det er en svær opgave når der ikke er noget = tegn.
Svar #2
03. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg skrv let for at tiltrække folk :0)
1+ 0.5 [(1-x^2 )^-0.5] * 2x = 0
1+ 0.5 [(1-x^2 )^-0.5] * 2x = 0
Svar #3
03. november 2003 af SP anonym (Slettet)
For x
1+0,5((1-x^2)^-0.5)*2x = 0 <=>
1+[1/(1-x^2)^(1/2)]x = 0 <=>
x/(1-x^2)^(1/2) = -1 <=>
(1-x^2)^(1/2) = -x <=>
1-x^2 = x^2 <=>
x^2 = 1/2 <=>
x = 2^(1/2)/2 eller x = -2^(1/2)/2 <=>
x = 2^(1/2)/2 = -0,7071
Som kontrol, tegn da grafen for funktionen f, der er givet ved
f(x) = 1+0,5((1-x^2)^-0.5)*2x
hvor x <= 1.
1+0,5((1-x^2)^-0.5)*2x = 0 <=>
1+[1/(1-x^2)^(1/2)]x = 0 <=>
x/(1-x^2)^(1/2) = -1 <=>
(1-x^2)^(1/2) = -x <=>
1-x^2 = x^2 <=>
x^2 = 1/2 <=>
x = 2^(1/2)/2 eller x = -2^(1/2)/2 <=>
x = 2^(1/2)/2 = -0,7071
Som kontrol, tegn da grafen for funktionen f, der er givet ved
f(x) = 1+0,5((1-x^2)^-0.5)*2x
hvor x <= 1.
Skriv et svar til: Let opgave. lidt hj
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
