Fysik

Krafter på 10 meter lang stang

09. marts 2014 af 110975 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har en opgave som virkelig har drillet mig et stykke tid nu.

jeg har brugt M=F1*S1 +F2*S2+F3*S3+F4*S4-F5*2 men for et mærkeligt tal og kan ikke komme videre

da der er meget at holde styr på.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2014 af peter lind

For at finde kræfterne skal du finde kraftmomenterne om to punkter. Det totale kraftmoment om et vilkårligt punkt må være 0 da stangen ikke bevæger sig. Her er det nemmest at bruge ophængningspunkterne. Jeg ved ikke hvad dine si er for nogle og der mangler data om hvor de enkelte kræfter virker.


Svar #2
09. marts 2014 af 110975 (Slettet)

Strækning 1 , strækning 2 ."........osv

Svar #3
09. marts 2014 af 110975 (Slettet)

M med uret = 250 N *(-2) +150N*3+6*80N+8*100N
Om F5 men ved ikke om det rigtigt

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2014 af peter lind

Og hvad er så strækning 1 o.s.v ?

I det jeg har set står der intet om hvor de 80N angriber. Jeg gætter på at du tager momentet omkring angrebspunktet for F5, I så fald mangler drejningsmomentet fra F6


Svar #5
09. marts 2014 af 110975 (Slettet)

Ja det har jeg ikke skrevet fordi vidste ikke om det var rigtigt
M mod uret for F6= F4*(-3)+F3*(-1)+F2*2+F1*7

Svar #6
09. marts 2014 af 110975 (Slettet)

Men hvordan kommer jeg videre?

Svar #7
09. marts 2014 af 110975 (Slettet)

Måske du kunne vise mig momentet om F5, altså hvordan du ville gribe det an,

bare for at se om jeg gør det rigtige


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. marts 2014 af peter lind

Undskyld eg oversete at du havde skrevet omkring angrebspunktet for F5

Med den manglende F6 indsat i dit resultat i #3 får du

250 N *(-2) +150N*3+6*80N+8*100N-6m*F6 = 0


Svar #9
09. marts 2014 af 110975 (Slettet)

Men jeg troede man skulle finde momentet om F5 og der efter momentet omF6?
Men resultatet er F5=334N og F6= 246N, fatter ikke hvordan det kan passe

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. marts 2014 af peter lind

Du skal bruge momentet omkring angrebspunktet for F5 for at finde F6. Da stangen hænger stille er momentet omkring et vilkårligt punkt 0. Dette giver en ligning til bestemmelse af F6


Svar #11
09. marts 2014 af 110975 (Slettet)

Ok har fattet nu
-500+450+480+800=5*F6
1230/5=F6
F6=246

Svar #12
09. marts 2014 af 110975 (Slettet)

Og F5=
F4*(-3)+F3*(-1)+F2*2+F1*7-F5=0
Dermed -380+300+1750=F5*5
F5= 1670/5=334
Håber det er rigtig fremgangs måde

Svar #13
09. marts 2014 af 110975 (Slettet)

Tak for hjælpen

Skriv et svar til: Krafter på 10 meter lang stang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.