Matematik

Procent og kapitaler?

12. marts 2014 af Mickmira (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kunne virkelig godt bruge lidt hjælp her!

Beregn kapitalen efter 7 terminer, når renten er 2 % og startkapitalen er 4500.

Beregn startkapitalen, når renten er 1,5 % og kapitalen efter 5 termine er 1150 kr.

Beregn renten når startkapitalen er 245 kr. og kapitalen efter 7 terminer er 433 kr.

Jeg er helt blank!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2014 af PeterValberg

Brug:

K_n=K_0\cdot(1+r)^n

hvor K0 er startkapitalen
Kn er kapitalen efter n terminer
r er vækstraten (p%/100%)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2014 af mathon

      kapitalen ført n terminer frem:

                                                                \small K_n = K_0\cdot (1+r)^n

       begyndelseskapital:
                                                                \small K_0 = K_n\cdot (1+r)^{-n}  

       rente:
                                                                \small R = K_0((1+r)^n-1 )


Skriv et svar til: Procent og kapitaler?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.