Matematik

Lineær regression

12. marts 2014 af willerboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan kan man se at man skal bruge lineær regression for at bestemme forskriften - har lavet opgaven, men da jeg skal gennem gå opgaven for klassen vil jeg meget gerne kunne forklare hvorfor at jeg har brugt lineær regression.

Håber der er nogen der vil hjælpe :)

Vedhæftet fil: Udkliplllllllllllllllll.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2014 af peter lind

Det er en vurdering ud fra almindelig erfaring. Rent umiddelbart vil du forvente at armlængde og højde i gennemsnit vil være proportionale


Svar #2
12. marts 2014 af willerboy (Slettet)

Kan man sige at man har brugt lineær regression pga. det er en proportional funktion, som vil gå igennem (0,0) ?

Tak for hurtig respons :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2014 af peter lind

Kun hvis det er det du har gjort. Der er kun oplysning om et par sammenhørende data, og så kan man regne det ud uden brug af regression. normalt vil man ikke bruge regression på det


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2014 af Alex4 (Slettet)

Kig på din korrelationskoefficient R2, hvis den er høj (tæt på 1) så er det sandsynligt at der er en lineær sammenhæng. Det er nok dit bedste argument.

Hvorvidt den går igennem (0; 0) har intet at gøre med om den er lineær


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2014 af peter lind

#4 Med kun et sæt sammenørende værdier er der kun en mulighed for et resultat. R2 vil være identisk lig med 1


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. marts 2014 af Alex4 (Slettet)

#5 forudsat at sammenhængen er lineær selvfølgelig. Hvis det er forkert at bruge en lineær regressionsanalyse så vil det tydeligt afspejles i korrelationskoefficienten.


Svar #7
12. marts 2014 af willerboy (Slettet)

okay - mange tak for hjælpen!! :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. marts 2014 af peter lind

#6 Igen med et datasæt. Man kan slet ikke afgøre om det er lineær, eksponentiel, potentiel eller noget andet.

Lad der gælde  f(3) = 2. Hvordan vil du afgøre om det er en lineær funktion eller ej?


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. marts 2014 af Alex4 (Slettet)

#8 Jeg giver dig ret, blev lidt forvirret af #0's formulering af opgaven. Hvis man kun har et datapunkt er det er ikke muligt at lave en regressionsanalyse.

#0 Jeg går ud fra at du når du skriver at du har lavet en regressionanalyse har udfyldt tabellen og analyseret de punkter. I det tilfælde kan du gøre som jeg beskrev tidligere.

Dog er det slet ikke meningen at du skal bruge regressionsanalyse i denne her opgave. Det oplyses at y (armlængde) stiger med 1 når x (højde) stiger med 4 ergo stiger y med 1/4 når x stiger med 1.

a=\frac{1}{4}

Derfra bruger du formelen:

 b=y_0-ax_0=64-172\cdot \frac{1}{4}=21

Din funktionsforskrift bliver altså (og den skærer ikke (0,0)):

y=\frac{1}{4}x+21


Skriv et svar til: Lineær regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.