Matematik

Kamufleret andengradsligning!

12. marts 2014 af mabi97 - Niveau: B-niveau

Hejsa!

Jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg skal beregne denne kamuflerede andengradsligning?

x - (1/x) = 4

Jeg håber at der er en venlig sjæl, som har lyst til at hjælpe mig! :-)
På forhånd tak! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2014 af peter lind

Gang ligningen med x


Svar #2
12. marts 2014 af mabi97

Mange tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2014 af Stats

#1

Jeg er lidt interesseret i din besvarelse. Vil det sige, at ligningen.

x + 4 = 8

Også kan skrives som

x2 + 4x = 8x ⇔ x2 - 4x = 0

Som har løsningsmængden:

d = b2 - 4ac = (-4)2 - 4·1·0 = 16

(-b ± √d) / 2a = (4 ± 4) / 2 = 0 ∨ 4

Altså L = {0, 4}

Umiddelbart ville jeg mene at 0 ikke burde indgå i løsningsmængden, men det gør den i dette tilfælde ved at gange med x

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. marts 2014 af peter lind

Både og. Når du ganger ligningen med noget må dette noget ikke være 0, så du får indført en falsk løsning


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2014 af Stats

Ok, tak.

Så fik man lært noget i dag :)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Kamufleret andengradsligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.