Fysik

Angive korrekt farvekodning på skemaet

12. marts 2014 af sørenhansen11 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har fået en opgave, hvor jeg skal udfylde et skema med angivelse af korrekt farvekodning. 

Skemaet indeholder følgende: 

Modstand, tal %, 1. farve, 2. farve, 3. farve, 4.farve og 5. farve.

Her er de tre første stykker, hvor mostanden og tal % er angivet.

1) Modstand= 187 K - Tal &= 1 - 1. farve= ? 2. farve= ? - 3. farve= ? - 4. farve= ? - 5. farve=?

2) Modstand= 6,65 M - Tal %= 1 - 1. farve= ? 2. farve= ? - 3. farve= ? - 4. farve= ? - 5. farve=?

3) Modstand= 33 - Tal %= 10 - 1. farve= ? 2. farve= ? - 3. farve= ? - 4. farve= ? - 5. farve=?

Hvad skal jeg gøre for at finde frem til hvad farverne er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2014 af hesch (Slettet)

1)  187K, 1%

1:   brun = 1

2:   grå  = 8

3:   violet = 7

4:   orange = 3     ( * 103 )

5:   brun = 1%     ( dette bånd er bredere, så man kan se, hvad der er op og ned )

3)   33, 10%

1:   orange = 3

2:   orange = 3

3:   sort =   *100

4:   sølv = 10%     ( normal bredde, da "sølv" kun kan angive en tolerance )

5:   mangler, da der kun angives 2 betydende cifre ( 33 ) ved 10% tolerance.

Der kan i praksis være lidt afvigelser i denne standard, men kommer man i tvivl om en farvekodning, må man man bruge et ohmmeter til måling af modstanden. Herefter kan man så "regne koden ud", der er anvendt af pågældende fabrikant, og kan aflæse koden på andre modstande fra denne. Det er ikke et problem.

Problemet opstår ved farvekodning af kondensatorer. Der hersker her nærmest kaotiske tilstande, hvor selv en Enigma-maskine ville komme til kort.


Skriv et svar til: Angive korrekt farvekodning på skemaet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.