Matematik

Retnings vektorer parallelogram

14. marts 2014 af Mixzo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg ville bare lige høre, om siderne i et parallelogram, parvist har samme retningsvektor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2014 af mathon

… det har de jo, når siderne er parvis parallelle.


Svar #2
14. marts 2014 af Mixzo (Slettet)

Okay, burde jeg så ikke i den tredje opgave, hvor jeg skal bestemme D i den vedhæftede fil, kunne bruge planens ligning, lave en parameterfremstilling for linje AD, ved at bruge retningsvektoreren fra vektor BC, og på den måde opstille et ligningssystem med 4 ligninger og 4 ubekendte?

Umiddelbart får jeg at:

Planens ligning: -5x-3y-5z+20=0
vektor BC: (0,5,-3)
Linje parameter fremstilling: (x,y,z)=(0,0,4)+t(0,5,-3)
Også solve
solve(-5x-3y-5z+20=0 and x=0+t*0 and y=0+t*5 and z=4+t*-3 , x,y,z,t) ?
Den giver mig ikke et resultat, da jeg ikke kan bestemme z entydigt..

Hvordan kan det ellers gøres?

Vedhæftet fil:sæt 13-2.pdf

Svar #3
14. marts 2014 af Mixzo (Slettet)

Kan jeg gøre noget så enkelt som at benytte indskudssætningen?
OD=OA+AD⇔OD=OA+BC⇔OD=(0,0,4)+(0,5,-3)=(0,5,1)


Svar #4
14. marts 2014 af Mixzo (Slettet)

Det må være det, tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er helt korrekt.


Svar #6
14. marts 2014 af Mixzo (Slettet)

#5

Det lyder godt, mange tak!


Skriv et svar til: Retnings vektorer parallelogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.