Matematik

Omskriv til formen y=a(x-h)^2+k

14. marts 2014 af Noxite (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har et andengradspolynomium g bestemt ved: g(x)=-x^2+2x+2

Jeg bliver bedt om at omskrive det til formen: y=a(x-h)^2+k
Hvor at (h,k) er kordinaterne for toppunktet på grafen.
Toppunktet ligger på (1,3)

Forstår den ikke helt.
????


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2014 af MPSG (Slettet)

Som du selv har fundet ud af så ligger toppunktet i (1,3).

Hvis du har y=-x^2+2x+2, så kan du prøve at omskrive hvad de vil have til den form:

a(x-h)^2+k=ax^2-2ahx+(ah^2+k)

Så kan du sætte:

-x^2 = ax^2

2x=-2ahx

2=ah^2+k

Og finde koefficienterne h og k, hvilket burde ligge i dit toppunkt :)


Svar #2
14. marts 2014 af Noxite (Slettet)

Super! Mange tak ;)


Skriv et svar til: Omskriv til formen y=a(x-h)^2+k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.