Matematik

MAJ 2012 opgavesæt - HJÆLP!

14. marts 2014 af Geeek (Slettet) - Niveau: A-niveau

HEJ!

Jeg har virkelig brug for hjælp til to opgaver i følgende eksamenssæt som jeg øver mig på, da jeg skal til terminsprøve snart. Det er opgave 9 og 10 i sættet der kommer frem på linket:
http://www.uvm.dk/Uddannelser/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120525%201stx121%20MAT%20A%20internetadgang.ashx

TAK PÅ FORHÅND!! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opg 9: Start med at løse ligningen f '(x) = 0 . Find lokale ekstrema for funktionen f(x).

Opg 10. Bestem |AD| ud fra oplysningen om rektanglets areal og |AB| = 8 . Benyt så ensvinklede trekanter til at bestemme |AE|. Arealet af firkant EBDF findes som forskellen mellem to retvinklede trekanters arealer.


Svar #2
14. marts 2014 af Geeek (Slettet)

Hvordan bestemmer jeg helt præcist AD? Jeg kan ikke se sammenhængen:/


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Arealet af rektanglet er jo

        A = |AD| · |AB| ,

dvs

        32 = |AD| · 8


Svar #4
14. marts 2014 af Geeek (Slettet)

Ahhh! Det er jo bare så simpelt. Nogle gange tror man ikke det kan være så nemt at man overtænker ting!


Svar #5
14. marts 2014 af Geeek (Slettet)

Men hvad skal jeg efter jeg har fundet AD=4 ?? kan ikke komme videre da jeg ikke har formlerne hos mig.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du skal jo så blot benytte, at de to trekanter AFE og ADB er ensvinklede. I ensvinklede trekanter er forholdet mellem ensliggende siders længder konstant.


Svar #7
14. marts 2014 af Geeek (Slettet)

kan det passe at AE giver 6? :)


Svar #8
14. marts 2014 af Geeek (Slettet)

Hvordan bestemmes arealet af EBDF?


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja. Forholdet mellem kateternes længder i de to ensvinklede, retvinklede trekanter, er jo 1:2 .


Svar #10
14. marts 2014 af Geeek (Slettet)

Super hva med det andet spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Genlæs og benyt svaret i #1.


Svar #12
14. marts 2014 af Geeek (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Beregn arealet af den retvinklede trekant ADB (dette er jo også det halve af rektanglets areal), og beregn dernæst arealet af den retvinklede trekant AFE. Man kender kateternes længder i begge trekanter. Træk derefter den lille trekants areal fra den store trekants areal. Forskellen er det søgte areal af firkant EBDF.


Svar #14
14. marts 2014 af Geeek (Slettet)

Nårh ja! tusind tak! :D jeg forstår stadig ikke helt opgave 9, men jeg har fået f'(x)=0 til x=-3 v x=3


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Så lav en fortegnsundersøgelse for f '(x) og oversæt det til monotoniforhold for f(x), og sammenlign så det med de viste grafer.


Skriv et svar til: MAJ 2012 opgavesæt - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.