Dansk

De hvide mænd?? Hjælp??

15. marts 2014 af interesseret (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg er igang med bogen De Hvide Mænd. Der er nogle forskellige sætninger jeg ikke helt kan finde en klar betydning på - altså, hvad der præcis menes med sætningerne. 

Det ene er  - hvis du ikke bliver student, så har jeg ingen søn. Forstår du hvad jeg mener? Så har jeg aldrig haft en søn. 

Det er faderen der siger det til sin søn, Edwin. Bogen foregår i et fremtidsdanmark hvor det hele handler om at være ''perfekt''. De Hvide Mænd sortere alle de svage og dårlige folk fra systemet. Edwin skal til sin studentereksamen og har et lavt gennemsnit, så for at kunne overleve skal han klare den sidste eksamen og mindst have 11 for at komme op på et gennemsnit på 9,6 som er grænsen. Hvis ikke han klare eksamen bliver han taget af De Hvide Mænd.

Håber det lille korte referat hurtigt kunne hjælpe jer til at forstå hvad det handler om. Det jeg ikke forstår i sætningen er mest det sidste som faderen siger ''så har jeg aldrig haft en søn''. Nogle af jer der har nogle ideer til hvordan det kan fortolkes? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2014 af alexdavcar (Slettet)

det med at faderen så ikke har nogen søn, betyder at hvis Edwin, som bekendt ikke består eksamen, og ikke bliver student, altså havner med et gennemsnit på under 9,6 (dumpegrænsen), bliver han jo dræbt af de hvide mænd, og derfor siger faderen jo det, fordi han så har mistet sin søn.

og når han siger ''så har jeg aldrig haft en søn'', betyder det bare, at andre ikke skal vide noget om det, fordi så bliver han jo ''pinliggjort'', (hvis man kan sige det på den måde), af at lige præcis hans søn ikke bestod eksamen

(jeg har også selv lige læst bogen, og lavet en boganmeldelse på 3 sider af den) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Faderen vil ikke anerkende sønnen som sin søn, hvis kan ikke bliver student.


Svar #3
15. marts 2014 af interesseret (Slettet)

Det er da helt rigtigt, tak for det :) Havde lige lidt svært med at forstå det præcis. 


Skriv et svar til: De hvide mænd?? Hjælp??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.