Kemi

kemi molariteten og pH

17. marts 2014 af svaret (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder:

 16,4 g natriumacetat opløses i 1 vand ved 25° C. pKA for eddikesyre er 4,74 og pKw = 14 for vand. 

a) Hvad er opløsningens molaritet med hensyn til dette natriumacetat? 

b) Hvad er opløsningens pH? 

 Atommasser

Na : 23,0 g ·mol!1 

H : 1,00 g ·mol!1 

C : 12,0 g ·mol!1 

O : 16,0 g ·mol!1 

Hvordan regnes a) og b) ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2014 af mathon

M(CH3COONa) = M(NaC2H3O2) = sum({1,2,3,2}*{22.990,12.011,1.008,15.999}) g/mol = 82,034 g/mol

          [CH3COONa] = (m/M) / V = ((16,4 g)/82,034 g/mol) / (1 L) = 0,200 M

          pH = 7 + (1/2)(pKs + log(cb)) = 7 + (1/2)(4,74 + log(0,200)) = 9,0

         


Svar #2
19. marts 2014 af svaret (Slettet)

kan du forklare hvad du gør i b)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2014 af mathon

#2


ved 25°C:

                   pOH = \frac{1}{2}\left ( pK_b-log(c_b) \right )

                   14-pH = \frac{1}{2}\left ( 14-pK_s-log(c_b) \right )

                   pH-14 = -7+\frac{1}{2}\left ( pK_s+log(c_b) \right )

                   pH = 7+\frac{1}{2}\left ( pK_s+log(c_b) \right )


Skriv et svar til: kemi molariteten og pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.