Matematik

To ligninger med to ubekendte

17. marts 2014 af sørenhansen11 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Er der nogle der kan hjælpe mig med at løse disse to opgaver, hvor man skal løse to ligninger med to ubekendte?

1) A1) 5x-2y=4 & A2) 4x-3y=-1

2) B1) 2x-2y=8 & B2) -2x-y=-5

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt substitutionsmetoden eller de lige store koefficienters metode.

I Opg 2) er ligningerne velegnet til den sidstnævnte metode:

I:   2x - 2y = 8
II:  -2x -y = -5

Læg ligningerne sammen og løs den fremkomne ligning i y:

      -3y = 8-5 = 3

Indsæt så den fundne værdi for y i Ligning I og bestem x.


Svar #2
17. marts 2014 af sørenhansen11 (Slettet)

Tak! Kan du løse en opgaverne for mig, så jeg kan bruge den som eksempel til resten af de opgaver, jeg skal have lavet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg har jo næsten løst Opg 2 for dig. Jeg formodede, at du selv kunne løse den færdig.

Fortsat fra #1:

      -3y = 3 , hvoraf
         y = -1

der indsat i Lign I giver

      2x = 8 + 2y = 8 -2 = 6 , og dermed

        x = 3


Svar #4
17. marts 2014 af sørenhansen11 (Slettet)

Tak igen. Hvordan skal det opstilles på papir? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er detaljeret gennemgået ovenfor. Du kan vel selv finde ud af at stille det sammen så det virker overskueligt for dig?


Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.