Matematik

matematik linære funktion... haster please ---

18. marts 2014 af Karare - Niveau: 10. klasse

Hej er der nogen som de kan hjælpe mig med den her opgave.

Det er matematik... linære funktion....

opgaven siger :

Linjen med ligningen (forskriften)       y= 1/2x+3 skærer x-aksen i punktet A.

A) Tegn linjen.

 b. kald skæringspunktet med y-aksen B.

Bergen afstanden mellem A og B.

og tak på forhånd det er til imorgen så det haster please hjælp...


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

For skæringspunktet med x-aksen er y = 0 .

For skæringspunktet med y-aksen er x = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2014 af peter lind

skæringspunktet med x aksen får du ved at sætte y = 0. Skæringen med y aksen får du ved at sætte x =0. Dermed har du A og B Tegn linjen efter disse 2 punkter.

Den sidste brug formlen for afstanden mellem to punkter


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2014 af SuneChr

Skæring med x-aksen:
Sæt y = 0 og løs ligningen.
Skæring med y-aksen:
Sæt x = 0 og løs ligningen.
Benyt Pythagoras til at finde |AB|.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2014 af mathon

y = (1/2)x + 3
                                     \large \frac{x}{-6} + \frac{y}{3} = 1

               på akseskæringsform.

.

                                     \left | AB \right | = \sqrt{\left ( -6^ \right )^2+3^2}


Svar #5
18. marts 2014 af Karare

Det må du meget undskylde jeg forstå det ikke jeg hår du kan forklare det en gang til og tak påforhånd..

Skriv et svar til: matematik linære funktion... haster please ---

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.