Matematik

Få lommeregner til at vise sandt/falsk?

19. marts 2014 af marcusrs (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er det muligt at få min TI-nspire CAS til at vise sandt/falsk?

Kan jeg få min lommeregner til at vise om dette eksempel er sandt eller falsk?

1/(cosx)^2    =   (tanx-1)^2 + 1

Jeg er godt klar over at det er falsk, men kan lommeregneren på nogen måde fortælle mig det?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2014 af mathon

…tast ind og du vil få et true eller false.


Svar #2
19. marts 2014 af marcusrs (Slettet)

Men ikke i dette tilfælde..

Vedhæftet fil:2014-03-19 11.23.27-1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2014 af mathon

 Prøv:       
             1/(cos(x))^2    =   (tan(x)-1)^2 + 1


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2014 af PeterValberg

Alternativt kan man vel indsætte en tilfældig værdi for x og beregne begge sider :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2014 af hesch (Slettet)

1 = 2                     False

3 + 7 = 10             True

√2 = 1,414213562 ? ?      På den ene side: true, for det har min lommeregner selv regnet ud. På den anden side: false, fordi et opslag i Schaum fortæller at √2 ≈ 1,4142135623730950488 . . . . .

Lommeregnere og computere regner reelle tal med et endeligt antal betydende bits, formodentlig i overensstemmelse med en "recommended IEEE-standard". Grundet uundgåelige afrundingsfejl, kan en lommeregner ikke vurdere, om to reelle ( floating point ) værdier er lige store.

Med heltal går det.


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts 2014 af SuneChr

Det er en god idé at tjekke lommeregneren for alle kombinationerne i en sandhedstabel.
Skal man tjekke
p  ⇒  q
skal man tjekke alle fire muligheder.
Kun   (s) ⇒ (f)  er  falsk
De andre tre muligheder er sande.
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2014 af SuneChr

# 5
Ja, en meget vigtig pointe, hvordan, både vi og elektronikken "ser" på tallene.
Under visse omstændigheder, skal man, når et polynomium skal undersøges for rødder, benytte
- 10-15 < p (x) < 10-15
eller
|p (x)| < 10-15


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. marts 2014 af hesch (Slettet)

#7:  Hvis jeg på lommeregneren taster:

1E10 + 8 =   bliver det vist som 1E10, altså afrundet, men der kan ligge nogle skjulte betydende bits, der ikke vises.

Jeg fortsætter:

- 1E10 =  10

Ud fra dette resultat, kan det beregnes, hvor mange betydende bits lommeregneren anvender.


Skriv et svar til: Få lommeregner til at vise sandt/falsk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.