Matematik

løs ligningen f(x) = - 6

19. marts 2014 af xtmariaxt (Slettet)

Ligningen ser således ud:  

f(x) = 2x^2 + 4x – 6 

Jeg skal nu løse f(x) = -6 
Kan simpelthen ikke få den til at gå op, nogle der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Du indsætter -6 på x'plads i ligningen. Det vil sige f(-6) = 2*(-6)^2+4*(-6)-6 = 42


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Nej, vent jeg læste forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Nej, det er helt forkert. Man skal ikke beregne f(-6), men løse ligningen f(x) = -6 dvs.

        2x2 + 4x -6 = -6 .

Saml alle led på venstre side og løs 2.-gradsligningen

        x2 + 2x = 0 .

Faktoriser og benyt nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Du får selvfølgelig en andengradsligning, som kan skrives på formen 2x^2 + 4x = 0. Så kan du faktorisere og anvende nulreglen, så x(2x+4) = 0. Ud fra det kan du se, at x = 0 V 2x +4 = 0 hvorfor du får, at x = 0 eller x = -2


Svar #5
19. marts 2014 af xtmariaxt (Slettet)

Faktoriser?? :/


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

At faktorisere en størrelse betyder at skrive størrelsen som et produkt af to eller flere faktorer.


Svar #7
19. marts 2014 af xtmariaxt (Slettet)

Fatter ikke


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Prøv at forklare, hvad det er i ovenstående forklaringer, som du ikke forstår.

Forstår du ikke, at ligningen f(x) = -6 bliver til 2.-gradsligningen

        2x2 + 4x = 0    ?


Svar #9
19. marts 2014 af xtmariaxt (Slettet)

dvs. at nu kan ligningen behandles som en 2.gradsligning:

a = 1, b = 2, c = 0

Nu kan vi finde diskrimination d:

d= b^2-4ac
d = 2^2 – 4*1*0
d =0
Da d er 0 bruges denne formel:

x= -b/2a
x = -2/(2*1)
x = -1

?????


Svar #10
19. marts 2014 af xtmariaxt (Slettet)

hov d er selvfølgelig 4, men princippet i det ;) 


Svar #11
19. marts 2014 af xtmariaxt (Slettet)

ej jeg ved det sgu ikke, er lost lige i den her :-( 


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, d = 4. Indsæt så i rodformlen.

Skriv et svar til: løs ligningen f(x) = - 6

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.