Matematik

Hjælp til at omskrive forskrift til ax+by+c=0

19. marts 2014 af StanK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg står med en opgave hvor at jeg skal skrive en forskrift på følgende måde. Jeg er dog i tvivl om hvordan jeg skal bære mig ad med det, man får at vide at en linje går igennem (-2,5) og har en hælding på 0,6.

Jeg har så lavet en forskrift der hedder y=ax+b <=>y=0,6x+6,2

Men hvordan skal jeg skrife den om til den ønskede form som er ax+by+c=0?

Håber i kan hjælpe mig på vej


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Saml alle led på venstre side.

                - 0,6x + y - 6,2 = 0

Gang eventuelt ligningen med 5 for at få pæne, hele tal:

                - 3x + 5y - 31 = 0


Svar #2
19. marts 2014 af StanK (Slettet)

#1

Saml alle led på venstre side.

                - 0,6x + y - 6,2 = 0

Gang eventuelt ligningen med 5 for at få pæne, hele tal:

                - 3x + 5y - 31 = 0

Når det er at jeg tegner den ind på geogebra så skær den ikke i -2,5 når jeg bruger følgende form 

                - 0,6x + y - 6,2 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så må du have lavet en fejl, for man ser jo, at punktet (-2;5) tilfredsstiller ligningen

        -0,6x + y -6,2 = 0 .


Svar #4
19. marts 2014 af StanK (Slettet)

#3

#2

Så må du have lavet en fejl, for man ser jo, at punktet (-2;5) tilfredsstiller ligningen

        -0,6x + y -6,2 = 0 .

Min fejl, det var bare geogebra som der opførte sig underligt. Tak for hjælpen 


Svar #5
26. marts 2014 af StanK (Slettet)

Obs, tager et gammelt spørgsmål op, jeg har lige lagt mærke til at hvis jeg siger -0,6x+y-6,2 så giver det ikke nul, gør dette en forskel? Selveforskriften fungere for mig, da den går igennem det ønskede punkt, men den giver ikke 0 som er den måde at bogen vil have at den skal stå på


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvad mener du med, at udtrykket ikke giver 0?


Svar #7
26. marts 2014 af StanK (Slettet)

#6

Når jeg på min lommeregner siger -0,6+-6,2 så giver det -6.8


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det er da også korrekt. Men hvad har det med sagen her at gøre?


Svar #9
26. marts 2014 af StanK (Slettet)

#8 Jeg går ud fra at når forskriften lyder at det skal give 0 så skal det også det når det bliver udregnet?


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, når man indsætter et koordinatsæt (x,y) for et punkt på linien. Du sætter tilsyneladende x = 1 og y = 0, så det viser så, at punktet (1,0) ikke ligger på denne linie.


Skriv et svar til: Hjælp til at omskrive forskrift til ax+by+c=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.