Matematik

Geometri

20. marts 2014 af helenahansen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået denne opgave stillet (vedhæftet oplæget). 

Jeg har lavet opgave a. Vinkel C= 30,45 grader og vinkel B= 98,95 grader. 

Jeg har lidt problemer med opgave b, nogle der kan hjælpe? 

På forhånd tak :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2014 af mathon

Vinkel C er spids.
    Brug sinus-relationen:

                                         C = sin^{-1}\left ( \frac{c\cdot sin(A)}{a} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2014 af peter lind

Medianen deler BC i lige store dele. Kald dette punkt M. Se for eks, på trekant ABM (eller ACM) Du kender siderne AB og BM samt vinkel B brug cosinusrelationerne.


Svar #3
20. marts 2014 af helenahansen1 (Slettet)

#1 Jamen så har jeg vel ikke beregnet medianen, hvis jeg bare bestemmer vinkel C. 


Svar #4
20. marts 2014 af helenahansen1 (Slettet)

#2 Kan det passe, at den er 4,45?? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2014 af mathon

                             m{_{a}}^{2}= \left ( \frac{a}{2} \right )^2+c^2 - 2\cdot \left ( \frac{a}{2} \right )\cdot c\cdot cos(B)

                              m_{a}= \sqrt{\left ( \frac{a}{2} \right )^2+c^2 - a\cdot c\cdot cos(B)}


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke den korrekte længde for medianen ma .


Svar #7
20. marts 2014 af helenahansen1 (Slettet)

#5 Når jeg bruger den formel får jeg 28,12, er det ikke for meget? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jo, det er klart for meget, når den længste side i trekanten ikke er mere end ca. 9.


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. marts 2014 af mathon

#7

                   Jo


Svar #10
20. marts 2014 af helenahansen1 (Slettet)

Jeg er stadig ret forvirret over hvad jeg skal gøre. :-/ 


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Benyt fremgangsmåden i #2 og #5.


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. marts 2014 af mathon

            m_{a}= \sqrt{ 3,45^2+4,5^2 - 6,90\cdot 4,5\cdot \cos(98,55^{\circ})}


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.