Fysik

Cykelhjelm (acceleration og opbremsningsafstand)

21. marts 2014 af chriskvk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Cykelhjelme er designet til at give sig ved sammenstød

En cyklist vælter og slår hovedet i kantstenen med en hastihed af 9 m/s. Herved presses cykelhjelmens materiale 13 mm sammen. Vi regner med at dette er nok til at stoppe cyklistens hoved.

-Hvilken acceleration udsættes hovedet for?

-Hvis han havde glemt sin hjelm, hvilken acceleration havde hovedet så fået? (sæt selv en passende opbremsningsafstand ind):                     

Kunne godt bruge noget hjælp til udregningen, på forhånd tak! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2014 af khol (Slettet)

v2 - v02 = 2 · a · (s - s0) ⇔ a = (v2 - v02) / (2 · (s - s0)


Svar #2
21. marts 2014 af chriskvk (Slettet)

Hvilken strækning skal jeg sætte ind? 

og også i tvivl om det er 

a = (92 - 02) / (2 · (s - s0)

a = (02 - 92) / (2 · (s - s0)


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Δs = 13 mm .

Accelerationen regnes her med negativt fortegn.


Svar #4
21. marts 2014 af chriskvk (Slettet)

a = (v2 - v02) / (2 · (s - s0)

a=(92m/s - 02) / (2*(13mm-0mm)) = 81/26≈3,115385 er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Størrelsen har en enhed.

Svar #6
21. marts 2014 af chriskvk (Slettet)

m/s eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du beregner en acceleration. Men vær opmærksom på den blandede landhandel af enheder, du har puttet i udtrykket for dens beregning.


Brugbart svar (1)

Svar #8
21. marts 2014 af mathon

                2\cdot a\cdot \Delta s =v^2-{v_{0}}^{2}

                 a=\frac{v^2-v{_{o}}^{2}}{2\cdot \Delta s}

                 a=\frac{0^2-\left ( 9\; \frac{m}{s} \right )^2}{2\cdot \left ( 0,013 \; m \right )} =- 3115,38 \; \frac{m}{s^2}


Skriv et svar til: Cykelhjelm (acceleration og opbremsningsafstand)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.