Fysik

Bølger

21. marts 2014 af szusee - Niveau: B-niveau

Drengen laver en stående bølge på en snor med længden 1,8m. Han bevæger hånden med 3 Hz.

A)hvilken frekvens vil give en stående bølge med en svingningsbug?

B)Hvad er bølgens hastighed?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2014 af mathon

A)    
          skal formentlig være:
          hvilken bølgelængde vil give en stående bølge med én svingningsbug?    (frekvensen er jo oplyst)

                                    \frac{\lambda }{2}=L = \left ( 1,8\; m \right )

                                    \lambda = 2\cdot \left ( 1,8\; m \right ) = 3,6\; m


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2014 af mathon

B)

                                    v = \lambda \cdot f

               


Svar #3
21. marts 2014 af szusee

mange tak :)


Skriv et svar til: Bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.