Fysik

Opgave 3 fysik A august

21. marts 2014 af daHab (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der vil hjælpe mig med Opgave 3 i følgende opgave sæt 
http://www.uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF13/Proever%20og%20eksamen/Opgavesaet/130820_Fysik_A_stx_150813.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2014 af mathon

a)                  

                                 _{94}^{242}\textrm{Pu}\; \; \;+\; \; \; _{20}^{48}\textrm{Ca}\; \; \; \rightarrow \; \; \; _{114}^{285}\textrm{Fl}\; \; \; +\; \; \; 5\; _{0}^{1}\textrm{n}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2014 af mathon

b)

                               _{114}^{285}\textrm{Fl}\; \; \; \rightarrow \; \; \; _{112}^{281}\textrm{Cn}\; \; \; +\; \; \; _{2}^{4}\textrm{He}\; \; \; +\; \; \; 1,762\; pJ


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2014 af mathon

                         1,762 \; pJ =1,762\cdot 10^{-12} \; J \equiv \frac{1,762\cdot 10^{-12}\: \frac{kg\cdot m^2}{s^2}}{\left ( 2,99792\cdot 10^8\; \frac{m}{s} \right )^2}=1,99387\cdot 10^{-29}\; kg =
                                                                                                                                              0,012007\; u

                                                                                                         


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2014 af mathon

hvorfor
     

massen af den dannede 285Fl - isotop
er

          

   \underset{_{}^{281}\textrm{Cn}}{\left (281,16929 \; u \right )}\; +\underset{_{}^{4}\textrm{He}}{\; \left ( 4,00260\; u \right )}\; +\; {\underset{massen\; \ae kv.\; 1,762\; pJ}{\left (0,012007\; u \right )}}\; =\; 285,183897\; u


Skriv et svar til: Opgave 3 fysik A august

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.