Fysik

Bølgelængde Hjælp

21. marts 2014 af sumia9 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg har lige et spørgsmål. Hvis man kender frekvensen for noget lys, hvordan beregner man bølgelængden? Er det den korrekte formel jeg har? 
lambda = v * f 

??? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

For lys i vacuum gælder der

        c = λ · f

Isoler bølgelængden λ heraf.

        λ = c / f


Svar #2
21. marts 2014 af sumia9 (Slettet)

Tak.
Hvad nu hvis det er en natrium-lampe?
Og er c konstant ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2014 af khol (Slettet)

-


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

c er lysets hastighed i vacuum. Indsæt frekvensen og beregn bølgelængden.


Svar #5
21. marts 2014 af sumia9 (Slettet)

Tusind tak. Nu giver det mening :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. marts 2014 af mathon

ved at se på enhederne kunne du have sporet sammenhængen:

    hvis
               \lambda = v\cdot f
                     med enhederne
                                                   {\color{Red} m} = \frac{m}{s}\cdot s^{-1}= {\color{Red} \frac{m}{s^2}} \; \; \; \; ikke\; \; brugbart

               \lambda = \frac{f}{v}
                     med enhederne
                                                   {\color{Red} m} =\frac{ s^{-1}}{\frac{m}{s}}= {\color{Red} \frac{1}{m}} \; \; \; \; ikke\; \; brugbart

               \lambda = \frac{v}{f}
                     med enhederne
                                                   {\color{Red} m} =\frac{ \frac{m}{s}}{s^{-1}}=\frac{m}{s}\cdot s= {\color{Red} m} \; \; \; \; \; \; brugbart


Svar #7
22. marts 2014 af sumia9 (Slettet)

Men jeg kender ikke v?

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. marts 2014 af mathon

lysets hastighed i vacuum er - som anvist i #1 - c = 2,99792·108 m/s
lysets hastighed i atm. luft ≈ c,

              v = c


Svar #9
22. marts 2014 af sumia9 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Bølgelængde Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.