Matematik

Problemregning: Fra København til Korsør Hjææææælp!

22. marts 2014 af aliniskandar (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg sidder fast i denne opgave og søger hjælp. tak på forhånd.

Fra København til Korsør er der ca. 110 km

Jensen kører denne strækning på 1 time og 40 minutter

Hvor mange km/t kører han i gennemsnittet?

Hvor længe ville han være om turen med 50 km/t?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2014 af Alex4 (Slettet)

Du skal bruge to af de nedenstående udtryk i din opgave

d er afstanden, t er tiden, v er farten

d = t \cdot v

v = \frac{d}{t}

t = \frac{d}{v}

Først skal du dog lige omregne din tid til en lidt mere simpel enhed.

F.eks kan du sige:

1 time + 40 minutter / 60 minutter per time = 1,66 timer


Svar #2
22. marts 2014 af aliniskandar (Slettet)

hvordan skal jeg så finde ud af hvor længe han ville være om turen med 50 km/t?


Svar #3
22. marts 2014 af aliniskandar (Slettet)

jeg forstår det altså ikke helt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2014 af Alex4 (Slettet)

Hvis du vil finde en afstand, ganger du tiden det tog med farten

Hvis du vil finde en fart deler du afstanden med tiden

Hvis du vil finde tiden det tog deler du afstanden med farten


Svar #5
22. marts 2014 af aliniskandar (Slettet)

hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. marts 2014 af 123434 (Slettet)

a)

Du ved allerede

Han kører 110 km

Dette gør han i 1 time og 40 minutter

Du skal beregne hastigheden i km/t

110km/100m*60=66km/t

b)

Du ved:

Han kører 50 km/t

Han kører i alt 110 km fra København til Korsør

Hvor langt tid tager det?

Du skal beregne tiden

110km/min*60=50km/t

min=110km/50km/t*60=132 min

Hvilket svarer til 132 min.


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. marts 2014 af Alex4 (Slettet)

Din afstand er 110 km

Din tid er 1,66 timer (se #1)

Din fart er:

afstand / tid = 110 km / 1,6666 t = 66 km/t

I den anden opgave er din fart nu 50 km/t og du ønsker at finde den nye tid. Afstanden er den samme.

tid = afstand / fart = 110 km / 50 km / t = 2,2 timer

Det her bliver nok ikke helt accepteret som et svar, så vi omregner lige 0,2 timer til minutter

0,2 timer * 60 minutter per time = 12

Altså er svaret til den anden opgave 2 timer og 12 minutter

Forskellen på det jeg gjorde og det #6 gjorder er at jeg omregnede tiden til timer, mens han omregnede den til minutter.


Skriv et svar til: Problemregning: Fra København til Korsør Hjææææælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.