Matematik

integral

23. marts 2014 af samsamsamsam (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal lave nedestående opgave. Har prøvet på at lave den ved at sige at stamfunktionen er:
F(x) = 1/4x2 + 3x. Men ved ikke hvad jeg skal gøre efter dette.

Screen Shot 2014-03-23 at 08.57.06.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2014 af Stats

.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2014 af Stats

Jeg bliver lidt forvirret af hvad de egentlig vil hen med opgaven.
Jeg tolker det som at de gerne vil have, at der skal være en tangent i y = -2

Hvis dette er tilfældet:
F(x)=(1/4)x2 + 3x + k
Så skal F(0) = -2

(1/4)·02 + 3·0 + k = -2 ⇔ k = -2
Dvs F(x) = (1/4)x2 + 3x + -2

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2014 af mathon

                           f(x_o)=\frac{1}{2}x_0+3={\color{Red} 0}                  da tangenten er y={\color{Red} 0}x-2  

                           x_0+6=0
                           x_0=-6

    Røringspunkt   R=\left (-6,-2 \right )

hvoraf
                             F(x)=y=\frac{1}{4}x^2+3x+k        gennem    R=\left (-6,-2 \right )

                                             -2=\frac{1}{4}\cdot \left (-6 \right )^2+3\cdot \left (-6 \right )+k

                                              k=7

                             F(x)=\frac{1}{4}x^2+3x+7


Svar #4
23. marts 2014 af samsamsamsam (Slettet)

#3

Mange tak, men hvorfor sætter du f(x0) = 0


 


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. marts 2014 af mathon

    \small \left (F(x) \right ){}'=f(x)

      hvor tangenthældningen
                                                 \small {\color{Red} 0}=\small \left (F(x_o) \right ){}'=f(x_o)={\color{Red} \frac{1}{2}x_o+3}

                                                


Svar #6
23. marts 2014 af samsamsamsam (Slettet)

Hvordan ved du at tangenthælgningen er 0?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. marts 2014 af mathon

tangenten har ligningen:

                                          y = 0x - 2


Svar #8
23. marts 2014 af samsamsamsam (Slettet)

Arhh, men hvordan kan det være at tangenthældningen er lig med F(x)'


Skriv et svar til: integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.