Matematik

Hjælp til en opgave af bestemte integraler?

23. marts 2014 af Tinaa09 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! 
Opgaven lyder således: Benyt den angivne substitution til at bestemme den eksakte værdi i hvert af nedenstående tilfælde. 

\LARGE \int_{0}^{\pi} \cos(3x-\pi )dx, t= 3x-\pi 

Hvordan kommer jeg igennem denne opgave? Jeg er lidt lost. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2014 af mathon

    
            \small \smallint_{0}^{\pi }\cos(3x-\pi )dx = 3\int_{-\pi }^{2\pi }\cos(t )dt=-3\left [ \sin(t) \right ]_{-\pi }^{2\pi }=-3\cdot \left ( \sin(2\pi )-\sin(-\pi ) \right )=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2014 af mathon

rettelse
                     \small \smallint_{0}^{\pi }\cos(3x-\pi )dx = \frac{1}{3}\int_{-\pi }^{2\pi }\cos(t )dt=\frac{1}{3}\left [ \sin(t) \right ]_{-\pi }^{2\pi }=\frac{1}{3}\cdot \left ( \sin(2\pi )-\sin(-\pi ) \right )=0


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave af bestemte integraler?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.