Fysik

Tyngdekraften

23. marts 2014 af oliverblach12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle.

En fysikopage lyder på; et fly har massen 69 ton.

Beregn størrelsen af tyngdekraften på flyet.

Hvordan gøre jeg det ?

på forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. marts 2014 af mathon

                            \overrightarrow{T} = m\cdot \vec{g}

                             T=(69000\; kg)\cdot \left ( 9,82\; \frac{m}{s^2} \right )=6,7758\cdot 10^5\; N


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. marts 2014 af OliverGlue (Slettet)

Medmindre du har fået afgivet en højde i tyndgefeltet, bør du blot anvende den gængse størrelse g=9.8.

F=m\cdot a\Rightarrow6.7\times10^{4}\mathrm{N}=69\times10^{\text{3}}\mathrm{kg}\cdot9.8\frac{\mathrm{m}}{\mathrm{s^{2}}}


Skriv et svar til: Tyngdekraften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.