Kemi
kemi afl. opg. 9.9
29. november 2005 af
mariaa (Slettet)
9.9
Ethan spaltes til ethen og hydrogen ved opvarmning under tilstedeværelse af en passende katalysator. Reaktionen fører til ligevægt:
C2HG(g) -> C2H4(g) + H2(g)
a) Beregn delta G for reaktionen ved 298 K.
b) Beregn delta G for reaktionen ved 625 C.
c) Beregn ligevægtskonstanten Kp ved 625 C.
mit bud:
a) jeg ved godt at jeg først skal finde delta Hm, derfter delta Sm også finde delta Gm..
men mit spørgsmål er så hvordan jeg skal begynde med at beregne ligevægten ??
Ethan spaltes til ethen og hydrogen ved opvarmning under tilstedeværelse af en passende katalysator. Reaktionen fører til ligevægt:
C2HG(g) -> C2H4(g) + H2(g)
a) Beregn delta G for reaktionen ved 298 K.
b) Beregn delta G for reaktionen ved 625 C.
c) Beregn ligevægtskonstanten Kp ved 625 C.
mit bud:
a) jeg ved godt at jeg først skal finde delta Hm, derfter delta Sm også finde delta Gm..
men mit spørgsmål er så hvordan jeg skal begynde med at beregne ligevægten ??
Svar #1
29. november 2005 af Josca (Slettet)
jeg tror du skal bruge
lnK = (-delta Gstandard)/(R'T)
hvorefter du kan finde delta g ved:
delta G = delta G standard + R'T'lnY, hvor Y=K ved ligevægt
lnK = (-delta Gstandard)/(R'T)
hvorefter du kan finde delta g ved:
delta G = delta G standard + R'T'lnY, hvor Y=K ved ligevægt
Skriv et svar til: kemi afl. opg. 9.9
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
