Matematik

Beskriv grafen?

30. november 2005 af LiL-H (Slettet)
Jeg skal beskrive denne lignings graf:
Ligning for den følte temperatur:
(T - 33) * (0,45 + 0,45 * kvadratrod 16 - 0,044 * 16) + 33

Hvordan gør jeg det? Skal jeg tegne grafen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2005 af fixer (Slettet)

Du har ikke opskrevet en ligning; der mangler et lighedstegn.

Pas også på med at angive hvad argumentet til kvadratrodsfunktionen sqrt(x) er. Det ses ikke om du blot mener sqrt(16) eller andet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2005 af Waterhouse (Slettet)

Hvis vi ganger den første parantes ind i den anden:

f(T) = (T - 33) * (0,45 + 0,45 * kvadratrod 16 - 0,044 * 16) + 33
<=>
f(T) = T*(0,45 + 0,45 * kvadratrod 16 - 0,044 * 16) + 33*(0,45 + 0,45 * kvadratrod 16 - 0,044 * 16) + 33

Kan du så hvilken type graf, vi får?

Svar #3
30. november 2005 af LiL-H (Slettet)

Det er
c = (T - 33) * (0,45 + 0,45 * kvadratrod 16 - 0,044 * 16) + 33

c står for den følte temperatur

Men jeg forstår simpelthen ikke noget af det I har skrevet. Er det noget man lærer i 9.klasse?

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2005 af frodo (Slettet)

du har formentlig lært om den rette linie: y=ax+b

hvis vi så ser på
c=(T-33)*(0,45+0,45*kvadratrod16-0,044*16)+33
kan vi se, at den sidste parentes blot er et tal (faktisk giver det 0,106) dvs vi har:
c=0,106*(T-33) + 33
gang så ind i parentesen:
c=0,106*T-0,106*33+33

og med c=y, T=x har vi:
y=0,106x+ 36,498
altså et udtryk i stil med det for den rette linie, hvilket vil sige, at der beskrives en ret linie

Skriv et svar til: Beskriv grafen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.