Matematik
Ligning : )
30. november 2005 af
Pede-4k (Slettet)
Hey.. Nogle de kan hjælpe mig med den her ligning? Ville være nice :)
Mvh Pede
2 - (kvadratrodden af x-4) = 0 , x (større eller lig 4)
Mvh Pede
2 - (kvadratrodden af x-4) = 0 , x (større eller lig 4)
Svar #1
30. november 2005 af Horekassen (Slettet)
2-(rod af x-4)=0
træk 2 fra på begge sider
-(rod af x-4)=-2
sæt begge sider i 2
x-4=4
læg 4 til på begge sider
x=8
træk 2 fra på begge sider
-(rod af x-4)=-2
sæt begge sider i 2
x-4=4
læg 4 til på begge sider
x=8
Svar #2
30. november 2005 af lany (Slettet)
Start med at trække 2 fra på begge sider af lighedstegnet. Så får du
-(kvadratroden af x-4)=-2
Gang nu med -1 og find:
(kvadratroden af x-4)=2
Kvadrer nu på begge sider:
x-4=2^2=4
Det sidste trin, kan du måske selv....
-(kvadratroden af x-4)=-2
Gang nu med -1 og find:
(kvadratroden af x-4)=2
Kvadrer nu på begge sider:
x-4=2^2=4
Det sidste trin, kan du måske selv....
Skriv et svar til: Ligning : )
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
