Fysik
Mål af lys
04. december 2005 af
onsunshine (Slettet)
En natriumlampe udsender lys med frekvensen 5.09 *10^14 Hz.
a) Hvilken fotoenergi har lyset målt i joule?
Jeg bruger formlen: E = h*f.
(6,6 * 10^-34 Js) * (5.09 * 10^14 Hz) = 3.36 * 10^-19 Joule.
a2) Hvad er det målt i eV?
I eV bliver det: 3.36 * 10^-19 Joule / 1,6021773 * 10^-19= 2.097 eV.
b) Hvilken bølgelængde har lyset?
Jeg bruger her formlen l=c/f.
(3 * 10 ^8 m/s) / (5.09 * 10^14 Hz) = 0.000000589 m.
Nanometer = 10^-9 m
I nm bliver det: 0.000000589 m / 10^-9 = 589 nm.
Er dette rigtigt udregnet ?
a) Hvilken fotoenergi har lyset målt i joule?
Jeg bruger formlen: E = h*f.
(6,6 * 10^-34 Js) * (5.09 * 10^14 Hz) = 3.36 * 10^-19 Joule.
a2) Hvad er det målt i eV?
I eV bliver det: 3.36 * 10^-19 Joule / 1,6021773 * 10^-19= 2.097 eV.
b) Hvilken bølgelængde har lyset?
Jeg bruger her formlen l=c/f.
(3 * 10 ^8 m/s) / (5.09 * 10^14 Hz) = 0.000000589 m.
Nanometer = 10^-9 m
I nm bliver det: 0.000000589 m / 10^-9 = 589 nm.
Er dette rigtigt udregnet ?
Svar #2
04. december 2005 af Calinarion (Slettet)
Du kan selv tjekke det. En natriumlampe lyser gult. Find dig et farveskema og se under 589nm om det ikke er gul du får.
(det burde du, da jeg synes opgaven ser rigtig ud )
(det burde du, da jeg synes opgaven ser rigtig ud )
Svar #3
04. december 2005 af onsunshine (Slettet)
Får den til farven orange...
men det er mere opgave a og a2 jeg tænker på.... Er de løst rigtigt ?
men det er mere opgave a og a2 jeg tænker på.... Er de løst rigtigt ?
Svar #4
04. december 2005 af Calinarion (Slettet)
Gul eller orange.. det kan være lige godt.
Metoden er rigtig nok.
Og ja, de to andre er også rigtige
Metoden er rigtig nok.
Og ja, de to andre er også rigtige
Skriv et svar til: Mål af lys
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
