Matematik

reducer - MAT haster

05. december 2005 af Jesp (Slettet)
Hejsa, jeg har fundet frem til en fyunktion der er differentieret, men kan det reduceres på denne måde? jeg skriver den først op

f'(x)=2x*ln(x)+(x^2)*(1/x)

Så lægger jeg 2x med x^2 og får 3x^2???

Derefter ganger jeg den med (1/x) og får 3x^2/x

Altså

f'(x)=Ln(x)(3x^2/x) ????

Ellers kan jeg ikke se hvordan den skal reduceres

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2005 af lomo2002 (Slettet)

skriv først funktionen!
man ved det ikke om du har lavet den rigtig eller forkert.

Svar #2
05. december 2005 af Jesp (Slettet)

f(x)=2x*ln(x) er selve funktionen!

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2005 af iB (Slettet)

#0
"Så lægger jeg 2x med x^2 og får 3x^2??? "

Det er da vist noget vrøvl, er det ikke? x + x^2 er IKKE 2x^2

Samtig skal du huske at (x^2)*(1/x) = (x^2)*(x^-1) = x.

Jeg ville forkorte dit udtryk som følger:
f'(x)=2x*ln(x)+(x^2)*(1/x)
=2x*ln(x)+x
=x(2*ln(x)+1)

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2005 af iB (Slettet)

Mener du ikke at f(x)=x^2*ln(x), eller har du differentiert forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2005 af Duffy

Hvis

f(x)=2x*ln(x)

er

f'(x) = 2*ln(x)+2

hvorimod

g'(x) = 2x*ln(x)+(x^2)*(1/x)

stammer fra fx

g(x) = x^2*ln(x)


bemærk

g'(x) = 2*x*ln(x)+x



Duffy


Svar #6
05. december 2005 af Jesp (Slettet)

hovsa det er sq rigtigt hvad iB siger, det er f(x) x^2*in(x)

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. december 2005 af iB (Slettet)

Skal der koges mere suppe på det her, eller er du med på hvordan og ikke mindst hvorfor?

Svar #8
05. december 2005 af Jesp (Slettet)

nenej jeg er med nu dr. IB ellers TAK :)

Skriv et svar til: reducer - MAT haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.