Matematik
to planers skæring
07. december 2005 af
Mestertyv (Slettet)
Hej
Jeg skal opstille en parameterfremstilling for skæringslinien mellen følgende to planer:
1: x = 0
2: -26x - 2y - 10z + 114 = 0
Normalt ville jeg bare sætte x = t, hvor t er parameteren, og så ud fra de to ligninger eliminere de andre variabler, så ledes jeg ville få x = t, y = blabla og z = blabla
Men hvis når jeg isolere y i ligning 2:
y = -13t - 5z + 57
Så kan jeg ikke rigtigt komme videre i det den anden ligningen jo ikke indeholder hverken y eler z? Håber det er til at forstå
Jeg skal opstille en parameterfremstilling for skæringslinien mellen følgende to planer:
1: x = 0
2: -26x - 2y - 10z + 114 = 0
Normalt ville jeg bare sætte x = t, hvor t er parameteren, og så ud fra de to ligninger eliminere de andre variabler, så ledes jeg ville få x = t, y = blabla og z = blabla
Men hvis når jeg isolere y i ligning 2:
y = -13t - 5z + 57
Så kan jeg ikke rigtigt komme videre i det den anden ligningen jo ikke indeholder hverken y eler z? Håber det er til at forstå
Skriv et svar til: to planers skæring
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
