Matematik

Fladståls længde

09. december 2005 af Ulle87 (Slettet)
God aften..
Jeg sidder her, og prøver at løse følgende opgave: Du skal sætte en ramme sammen, hvor alle målene er i mm. Til rammen skal du anvende fladstål med tværsnitsdimension 8 x 30mm, og du kan regne med, at fladstålet kan fås i standardlængder på 6 meter. Du skal bestemme, hvor langt et stykke fladstål du skal anvende, når du kan regne med, at der til hver overskæring medgår 2mm spild.
Umiddelbart, ville jeg starte med at tage de 2 længder som er opgivet (30mm, 470mm og 250mm - tegning i bog) og gange med 2, minus/dividere med 2mm og så går jeg lidt kold.. Håber i vil/kan hjælpe mig, for er lidt på bar bund.. Tak på forhånd

Svar #1
12. december 2005 af Ulle87 (Slettet)

Slet ingen der vil hjælpe.. :( ? Ved godt der er mange andre indlæg, men nye indlæg bliver læst før denne har jeg set! Tak på forhånd hvis der er bare 1 som vil svare på mit indlæg..
TAK!

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2005 af fixer (Slettet)

Manglende respons skyldes måske at dit indlæg ikke er helt gennemskueligt. Det oplyses at standardlængden er 6m. Hvorledes skal sætningen

"tage de 2 længder som er opgivet (30mm, 470mm og 250mm "

så forstås? Er der så faktisk tale om to standardudførelser af fladstål:

6000 x 30 x 470 mm

6000 x 20 x 250 mm

Svar #3
12. december 2005 af Ulle87 (Slettet)

Nej det er 1 længde, men målene er taget fra en tegning i min bog... Længden=470mm, Højde=250mm og Bredde=30mm..

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2005 af fixer (Slettet)

Hvor kommer de 6m så ind i billedet? Og hvorfor omtales i #0 2 længder? Forstår ikke hvorfor det i #3 pludselig bliver til een længde.

Svar #5
12. december 2005 af Ulle87 (Slettet)

ok. jeg laver lige hurtigt en tegning så du kan se hvad jeg mener..

Svar #6
12. december 2005 af Ulle87 (Slettet)

http://www.badongo.com/file.php?file=Fladstål__2005-12-12_Fladstål.doc

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. december 2005 af fixer (Slettet)

Jeg forstår nu opgaven således, at der skal dannes en ramme med de på figuren viste dimensioner og samlinger samt et tværsnit på 8x30 mm. Til rådighed hertil
fladstål i længder af 6m med tværsnit 8x30 mm.

Nu er det blot at gå frem som følger:

1) Beregn længden af hvert af de fire stykker, der skal anvendes til rammen.

2) Overbevis dig selv om, at disse stykker kan opnås ved 4 overskræringer af eet stykke stål i standardlængde.

3) Beregn summen af stykkelængder fra (1) og adder hertil spildet svarende til 4 overskæringer.

Svar #8
13. december 2005 af Ulle87 (Slettet)

Hvordan beregner man længden ? De fire stykker, der mener du længden og højden der skal beregnes ikk ? Ellers kan jeg ikke helt følge dig i det du skriver...:S

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. december 2005 af fixer (Slettet)

De omtalte længder ses direkte udfra figuren, blot skal du huske at fratrække bredden af de tilstødende sider de relevante steder.

Til eksempel har siden længst til venstre på din figur længden 250 mm.

Den øverste side må have længden (470 - 2*30) mm idet de to tilstødende sider hver har bredden 30 mm.

Fortsæt selv med de øvrige sider.

Iøvrigt må der være tale om en fejl i længdeangivelserne på figuren. Pilen, der indikerer længden 470 mm, skal vel have endepunkt udfor højre kant af rammen.

Skriv et svar til: Fladståls længde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.