Matematik
ligning for tangent i punktet P(2,f(2))
17. december 2005 af
Pusser_kh (Slettet)
Jeg er givet en funktion f(x) = x^2 + 2/x (f'(x)= 2x-2/x^2)
Jeg skal finde en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2))
ved at jeg skal bruge ligningen f'(x)=f(x0)(x-x0) + f(x0)
men hvordan er det nu jeg bærer mig ad med at finde f'(x)?
Jeg skal finde en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2))
ved at jeg skal bruge ligningen f'(x)=f(x0)(x-x0) + f(x0)
men hvordan er det nu jeg bærer mig ad med at finde f'(x)?
Svar #1
17. december 2005 af Katen (Slettet)
f'(x)= 2x-2/x^2
Du kender jo x, så det kan du bare sætte ind, og så har du hældningen a
Katharina
Du kender jo x, så det kan du bare sætte ind, og så har du hældningen a
Katharina
Svar #4
17. december 2005 af Duffy
Hilano! For så har Pusser noget at sigte efter.
#0:
"men hvordan er det nu jeg bærer mig ad med at finde f'(x)?"
??Men du har jo selv skrevet den op?!
f(x) = x^2 + 2/x . (f'(x)= 2x-2/x^2)
Du skal 'bare' indsætte i formlen med
P(2,f(2)) = (xo,f(xo))...
Duffy
#0:
"men hvordan er det nu jeg bærer mig ad med at finde f'(x)?"
??Men du har jo selv skrevet den op?!
f(x) = x^2 + 2/x . (f'(x)= 2x-2/x^2)
Du skal 'bare' indsætte i formlen med
P(2,f(2)) = (xo,f(xo))...
Duffy
Svar #5
17. december 2005 af andersenit (Slettet)
#0
Hvis du i stedet for f'(x) ved tangentligningen, skriver
y=f(x)+f'(x)(x-x0)
bliver det nemmere.
Så bliver ligningen
y=f(2)+f'(2)*(x*2)
Hvis du i stedet for f'(x) ved tangentligningen, skriver
y=f(x)+f'(x)(x-x0)
bliver det nemmere.
Så bliver ligningen
y=f(2)+f'(2)*(x*2)
Skriv et svar til: ligning for tangent i punktet P(2,f(2))
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
