Kemi

Afstemning af redoxreaktioner

18. december 2005 af tosse-elev (Slettet)
Hej..

Er der nogle der kan hjælpe mig med at afstemme de her to reaktioner?

En legering består af kobber og sølv.
0,708g af legeringen opløses i overskud af koncentreret salpetersyre, hvorved følgende redoxreaktioner forløber

Cu + NO3- -> Cu2+ + NO2

Ag + NO3- -> Ag+ + NO2

Den sure opløsning fortyndet med vand, hvorefter den titreres med 0,105 M NaCl-opløsning. Ved titreringen udfældes AgCl(s). For at udfælde alle Ag+ som AgCl kræves brugt 28,5mL NaCL-opløsningen.

Beregn massen af det udfældede AgCl(s)?

Svar #1
20. december 2005 af tosse-elev (Slettet)

Er der slet ingen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2005 af frodo (Slettet)

følg gængs procedure, skriv det du gør herinde, og jeg skal gerne hjælpe, såfremt der er problemeræ

Svar #3
20. december 2005 af tosse-elev (Slettet)

Jo tak...

Men mit problem er at jeg ikke kan afstemme dem som en redoxreaktion. Jeg har givet dem oxidationstal, men så kom jeg ikke videre

Svar #4
20. december 2005 af tosse-elev (Slettet)

Men ellers har jeg prøvet at beregne b)
n=c*v=0,105M*0,0285L=0,00299mol
m=n*M=0,00299mol*143,3209g/mol=0,4289g

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. december 2005 af frodo (Slettet)

#3:
Ag + NO3- -> Ag+ + NO2
0 +5 +1 +4

OT stiger en og falder en, altså er det i orden.
Vi skal da have afstemt ladning, det gør vi ved at lægge 2 H+ til på venstre side:

2H+ + Ag + NO3- -> Ag+ + NO2

og sluteligt lægger vi 1 vand til på højre side:
2H+ + Ag + NO3- -> Ag+ + NO2 + H20, og det hele passer!

#4: korrekt

Svar #6
20. december 2005 af tosse-elev (Slettet)

mange tak:)
nu kan jeg komme videre

Skriv et svar til: Afstemning af redoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.