Matematik
Sfærisk Geometri - udledelse af formel
19. december 2005 af
S-Filter (Slettet)
Jeg sidder og bøvler lidt med udledelsen af et par formler, i sfærisk geometri.
Hvis man har en retvinklet sfærisk trekant, hvor C er 90 grader, hvordan kan man så få
cos A = tan b / tan c ??
(Der er givet et hint, med at man kan bruge cosinusrelationerne for sfærisk geometri)
Og hvordan kan man få
tan A = tan a / sin b
Håber i kan hjælpe :)
Hvis man har en retvinklet sfærisk trekant, hvor C er 90 grader, hvordan kan man så få
cos A = tan b / tan c ??
(Der er givet et hint, med at man kan bruge cosinusrelationerne for sfærisk geometri)
Og hvordan kan man få
tan A = tan a / sin b
Håber i kan hjælpe :)
Svar #1
19. december 2005 af S-Filter (Slettet)
Jeg har så småt fundet ud af det, men nu er der noget andet jeg ikke forstår
cos c - cos^2 b * cos c => cos c * sin^2 b
Jeg tænkte om det kunne være noget med idiotformlen, men det kommer stadig ikke helt til at passe :(
cos c - cos^2 b * cos c => cos c * sin^2 b
Jeg tænkte om det kunne være noget med idiotformlen, men det kommer stadig ikke helt til at passe :(
Svar #2
19. december 2005 af S-Filter (Slettet)
Glem det. Det er jo mega simpelt. Jeg var nok bare lidt for træt. Beklager
Skriv et svar til: Sfærisk Geometri - udledelse af formel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
