Matematik

Cirklens ligning

03. januar 2006 af baloon (Slettet)
Jeg har en cirkel med ligningen
(x-11)^2 + (y+2)^2 = 64

Deraf kan jeg se at radius = 8 og
centrum(11,-2)

En anden cirkel har centrum i punktet
A(-1,3) og radium 5. Hvordan kan man gøre rede for, at de to cirkler netop har ét punkt fælles.



Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Ved at vise at afstanden mellem de to centre er lig med summen af længden af radierne.

Svar #2
03. januar 2006 af baloon (Slettet)

Nice. Tak for hjælpen..


Svar #3
03. januar 2006 af baloon (Slettet)

Hvordan bestemmer man så hældningskoefficienten for tangenten til cirklerne i dette fælles punkt.


Svar #4
03. januar 2006 af baloon (Slettet)

???

Svar #5
03. januar 2006 af baloon (Slettet)

Nogen der ved det?

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. januar 2006 af lany (Slettet)

Et hint: Det fælles punkt ligger på den linje, der går gennem de to cirklers centre. Tangenten til cirklerne i det fælles punkt står vinkelret på denne linje.... Prøv selv at tænke videre.

Svar #7
03. januar 2006 af baloon (Slettet)

Kan det passe...

Har fundet hældningskoefficienten for punkterne A(-1.3) og B(11,-2)

a = -5/12

da tangenten til cirklen står ortogonal på den linje, så:

-5/12 * c = -1

c=2,4

Dvs. hældningskoefficienten for tangenten er 2,4.

Svar #8
03. januar 2006 af baloon (Slettet)

er den rigtig lavet

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. januar 2006 af lany (Slettet)

Rigtigt - godt!!

Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.