Kemi
Kemi... Big trouble.. Help
13. november 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hey.. Er der ikke nogle, der vil hjælpe???
Lyder sådan her:
En naturfagslærer ønsker at fremstille 5 liter fortyndet svolsyre (2 mol/L) ud fra koncentreret svolsyre (18 mol/L)
Hvor stor et volumen skal læreren bruge af den koncenterede syre....
???
Lyder sådan her:
En naturfagslærer ønsker at fremstille 5 liter fortyndet svolsyre (2 mol/L) ud fra koncentreret svolsyre (18 mol/L)
Hvor stor et volumen skal læreren bruge af den koncenterede syre....
???
Svar #1
13. november 2003 af krelle (Slettet)
har jeg egentligt ikke svaret på den? nå man nu får du den igen.
Du skal bruge ½ liter. den koncentrerede svovlsyre skal fortynden 9 gange ik´? Derfor passer det hvis du bruger 4,5 liter H2O og ½ liter Koncentreret H2SO4.
Du skal bruge ½ liter. den koncentrerede svovlsyre skal fortynden 9 gange ik´? Derfor passer det hvis du bruger 4,5 liter H2O og ½ liter Koncentreret H2SO4.
Svar #2
13. november 2003 af krelle (Slettet)
Nu jeg bruger hovedet så kan det jo egentligt ikke passe.
Hvis du først finder den stofmængde du skal bruge til at lave 5 liter 2 mol/L svovlsyre. Det bliver så:
n=c*v=2mol/L*5L=10 mol.
Så kan du finde den mængde koncentreret svovlsyre du skal bruge:
v=n/c=10mol/18mol/L=0,556L
Er jeg ikke inde på noegt af det rigtige?
Nu må i også gerne lige Hilfe mig lidt:-)
Hvis du først finder den stofmængde du skal bruge til at lave 5 liter 2 mol/L svovlsyre. Det bliver så:
n=c*v=2mol/L*5L=10 mol.
Så kan du finde den mængde koncentreret svovlsyre du skal bruge:
v=n/c=10mol/18mol/L=0,556L
Er jeg ikke inde på noegt af det rigtige?
Nu må i også gerne lige Hilfe mig lidt:-)
Skriv et svar til: Kemi... Big trouble.. Help
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
