Matematik
Trekant opg.
05. januar 2006 af
baloon (Slettet)
Nogen der kan hjælpe....
I trekant ABC er vinkel A=30 grader, linjestykket AB=8 og linjestykket AC=12
M er midtpunkt af AC, og O er medianernes skæringspunkt.
Jeg skal beregne arealet af trekant AOM?
Jeg har gjort følgende:
fundet BC=6,5
arealet af ABC= ½*12*8*sin(30) = 24
Vinkel B = 111,74 grader
Vinkel C = 38,26 grader
Alle de oplysninger kan jeg finde, men har ingen anelse hvordan man finder arealet af trekant AOM.
Nogen hints vil være rart?
John
I trekant ABC er vinkel A=30 grader, linjestykket AB=8 og linjestykket AC=12
M er midtpunkt af AC, og O er medianernes skæringspunkt.
Jeg skal beregne arealet af trekant AOM?
Jeg har gjort følgende:
fundet BC=6,5
arealet af ABC= ½*12*8*sin(30) = 24
Vinkel B = 111,74 grader
Vinkel C = 38,26 grader
Alle de oplysninger kan jeg finde, men har ingen anelse hvordan man finder arealet af trekant AOM.
Nogen hints vil være rart?
John
Svar #3
05. januar 2006 af baloon (Slettet)
Det kan jeg ikke bruge, da der ikke er tale om retvinklede trekanter.
Den er ikke ligesidet
Den er ikke ligesidet
Svar #5
05. januar 2006 af Therackoo (Slettet)
Kan man ikke gøre det således:
Man ved at AM er 60
1. Finde længden af BM vha. cosinusrelationen.
[Det bliver ca. 41]
2. Finde vinkel M(AOM)
[Den bliver ca. 103]
3. Finde de resterende vinkler og sider.
4. Finde arealet.
Man ved at AM er 60
1. Finde længden af BM vha. cosinusrelationen.
[Det bliver ca. 41]
2. Finde vinkel M(AOM)
[Den bliver ca. 103]
3. Finde de resterende vinkler og sider.
4. Finde arealet.
Svar #10
05. januar 2006 af 150972 (Slettet)
Sinusrelationen eller cosinusrelationen KAN løse dit problem selvom der er tale om en ikke retvinklet trekant.
Skriv et svar til: Trekant opg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
