Matematik
Vektor I rummet
09. januar 2006 af
shack (Slettet)
Hej
Har probler med følgende opgave.
Link til opgaveformuleringen:
http://img497.imageshack.us/img497/9408/matematikopgave9bb.jpg
Jeg har prøvet lidt af vært synes jeg, min ide var at prikke det udtryk man får for D, sammen med B, og C, da det jo skal give nul. Men kan ikke se hvordan man kan prikke sammen med sådan et udtryk?
Har probler med følgende opgave.
Link til opgaveformuleringen:
http://img497.imageshack.us/img497/9408/matematikopgave9bb.jpg
Jeg har prøvet lidt af vært synes jeg, min ide var at prikke det udtryk man får for D, sammen med B, og C, da det jo skal give nul. Men kan ikke se hvordan man kan prikke sammen med sådan et udtryk?
Svar #1
09. januar 2006 af shack (Slettet)
Ved ikke om siden understøtter html, men prøver lige.
[URL=http://img497.imageshack.us/my.php?image=matematikopgave9bb.jpg][IMG]http://img497.imageshack.us/img497/9408/matematikopgave9bb.th.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://img497.imageshack.us/my.php?image=matematikopgave9bb.jpg][IMG]http://img497.imageshack.us/img497/9408/matematikopgave9bb.th.jpg[/IMG][/URL]
Svar #2
09. januar 2006 af fixer (Slettet)
Fuldstændigt som ved alle andre beregninger af skalarprodukter du måtte have foretaget.
Uden relation til opgaven kan vi betragte vektorerne
a = (1,t,t³)
b = (t²,-1,3)
og finde skalarproduktet
a*b = (1,t,t³)*(t²,-1,3) = t²-t+3t³
Din fremgangsmåde iøvrigt er korrekt. Du vil ende ud med at system af to ligninger med to ubekendte s,t.
Uden relation til opgaven kan vi betragte vektorerne
a = (1,t,t³)
b = (t²,-1,3)
og finde skalarproduktet
a*b = (1,t,t³)*(t²,-1,3) = t²-t+3t³
Din fremgangsmåde iøvrigt er korrekt. Du vil ende ud med at system af to ligninger med to ubekendte s,t.
Svar #3
09. januar 2006 af shack (Slettet)
Jeg forstår ikke helt hvordan du kan forudsætte det du gør?
Men hvis jeg bruger min metode skal jeg løse følgende ligninger:
http://img419.imageshack.us/img419/4650/opgave210pn.jpg
Hvordan gør jeg det? Kan ikke se hvordan jeg kan prikke udtrykket sammen med en vektor?
Men hvis jeg bruger min metode skal jeg løse følgende ligninger:
http://img419.imageshack.us/img419/4650/opgave210pn.jpg
Hvordan gør jeg det? Kan ikke se hvordan jeg kan prikke udtrykket sammen med en vektor?
Skriv et svar til: Vektor I rummet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
