Matematik
Rumgeometri
18. november 2003 af
OldRonko (Slettet)
Vi har planen b med ligningen: 3x+6y-5z+15=0
Normalvektoren til b er så lig med (3,6,-5) ikke også?
Hvordan bestemmer man skæringspunkterne mellem planen b og
Koordsystemets 3 akser?
Skal man bare skiftevis sætte x, y og z lig med 0 og så selv finde på de andre koordinater?
Normalvektoren til b er så lig med (3,6,-5) ikke også?
Hvordan bestemmer man skæringspunkterne mellem planen b og
Koordsystemets 3 akser?
Skal man bare skiftevis sætte x, y og z lig med 0 og så selv finde på de andre koordinater?
Svar #1
19. november 2003 af Dominik Hasek (Slettet)
1) Ja, normalvektoren ser fin ud.
2) Ved skæring mellem b og x-aksen, sætter du y = 0 og z = 0. Helt tilsvarende gør du for at finde skæringen mellem b og de andre to akser.
2) Ved skæring mellem b og x-aksen, sætter du y = 0 og z = 0. Helt tilsvarende gør du for at finde skæringen mellem b og de andre to akser.
Svar #3
27. november 2006 af razz10 (Slettet)
Hej, jeg ville gerne sprøge videre ang. rum geometri. Når jeg har 2 parameter fremstillinger:
[x;y;z]=[0;1;3]+t[1;1;0]
[x;y;z]=[3;2;7]+s[1;0;7]
Hvordan finder jeg så kordinatsættet til deres skæringspunkt??
[x;y;z]=[0;1;3]+t[1;1;0]
[x;y;z]=[3;2;7]+s[1;0;7]
Hvordan finder jeg så kordinatsættet til deres skæringspunkt??
Skriv et svar til: Rumgeometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
