Kemi

Hjælp til kemi

24. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg har et spørgsmål omkring kemi... se her:

Natron ("tvekulsurt") anvendes i husholdningen som hævemidde, f.eks. i æbelskiver. Stoffet kan fungere som hævemiddel, fordi det afgiver gasser ved ophedning. Ophedningen bevirker altså en kemisk omdannelse af stoffet.
Det kemiske navn for natron er natriumhydrogencarbonat. Formlen er NaHCO3. det er salt, der består af ionerne Na+ og HCO-.

Spørgsmålet er:
Ifølge bagerbøger kan tvekulsurt natron give bagværket
en afsmag af soda. Hvordan kan det forklares?

Håber der er nogen der kan hjælpe.
På forhånd tak.

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

soda er natriumcarbonat...

Svar #2
24. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Men her har vi da NaHCO3, det burd da have en anden egenskab end soda (Na2CO3), burd det ikke eller...
Man kan ikke komme med en nærmmere forklaring på det vel?

Brugbart svar (2)

Svar #3
24. november 2003 af KemiKasper (Slettet)

Natriumhydrogencarbonat (natron)spaltes ved ophedning:

2 NaHCO3 --> NaCO3 + CO2 + H2O

Brugbart svar (1)

Svar #4
24. november 2003 af KemiKasper (Slettet)

...og ophedning er jo det der sker ved bagning :)

Svar #5
24. november 2003 af SP anonym (Slettet)

ARGH JA... Selvfølgelig man får jo natriumcarbonat ved reaktionsproduktet. Og som IngenKenderDagen sagde er Natriumcarbonat Soda.. ahh derfor... Godt godt :D

Skriv et svar til: Hjælp til kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.