Kemi

ligevægt opg- 3,9 i eksamensopgaver i kemi

10. januar 2006 af iinnaj (Slettet)
Håber på lidt hjælp her da jeg får minus tal.. 'H2' er 'H i anden' osv...

I en beholder på 100 L haves 5,0 mol H2 og 10,2 mol I2 og intet andet. beholderen opvarmes til 560 grader og der indstiller sig følgende ligevægt
H2 + I2 <=> 2 HI

efter at ligevægten har indstillet sig måles stofmængden af HI i beholderen til at være 9,2 mol.
a) beregn ligevægtskonstanten

Det er så her jeg får de nye koncentrationer til at give minus.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2006 af frodo (Slettet)

"'H2' er 'H i anden' osv... "

hvad mener du. Du mener vel, at du med H2 betegner H_2 (altså med et sænket 2-tal)

n(H2, efter)= 5,0 mol -0,5*n(HI)=0,4mol

n(I2, efter)=10,2mol -0,5*n(HI)= 5,6 mol

nok?

Svar #2
10. januar 2006 af iinnaj (Slettet)

jo.. nu kan jeg se at mine fejl var at jeg ikke dividerede n(HI) med 2, doh..

tak for hjælpen..

Svar #3
10. januar 2006 af iinnaj (Slettet)

har lige et spørgsmål mere..
så nu når jeg har stofmængderne regner jeg bare dem om i koncentrationer og finderligevægtskonstanten ikke?

og er også i tvivl om næste.

b) beregn totaltrykket i beholderen ved ligevægt

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2006 af frodo (Slettet)

jo

b) du skal anvende ligevægtsloven, hvor n=summen af alle gassers stofmængder.

ligevægtsloven er ligeglad hvor en "gaspartikel" kommer fra, bare den er der.

Skriv et svar til: ligevægt opg- 3,9 i eksamensopgaver i kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.