Matematik

ligning...

26. november 2003 af Dunner (Slettet)
Jeg har lige et par opgaver jeg vil hører om er rigtige!!! På forhånd tak...

1) Løs ligningen indefor R:
8x-2(3x-4)=4(2-x)+5

Mit facit: x=5/6 <=> L=Ø


2) Løs indefor N:
6(x+2)-2(2x-5)
Mit facit: x<5

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2003 af Jean

Ad 1)

Æh hva ?

x=5/6 <=> L=Ø

Ad 2)

Hvilke naturlige tal opfylder < 5?

Svar #2
26. november 2003 af Dunner (Slettet)

1) Hvis man løser opgaven inde for R giver den L = Ø ik'? 5/6 er da ikke et reelttal!

2) giver den ikke også L=Ø fordi 5 ikke er et naturligt tal?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

1) 5/6 er godt nok hverken et naturligt tal (1,2,3..N) eller et helt tal (-3,-2,-1,0,1,2,3...Z) men det er godt nok et reelt tal!!

2)
Hvis ikke 5 er et naturligt tal hvad er så?? når ikke nul eller der under er naturligt så er der ikke så mange tilbage der er under 5...

Svar #4
26. november 2003 af Dunner (Slettet)

Undskyld jeg har ikke helt styr på N og R endnu! Og der står ikke noget om det i min mat. bog...
Men vil det så sige at:

1) L=5/6

2) L=5

oder was?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

1) L= 5/6

2) L={1,2,3,4}

Svar #6
27. november 2003 af Dunner (Slettet)

Tak for hjælpen! men hvorfor er -3 ikke med i opg. 2?

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. november 2003 af Jean

Fordi -3 ikke er et naturligt tal...

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

naturlige tal er hele "tælletal" og inkluderer hverken 0 eller minustal... når du får x
...håber jeg *s*

Skriv et svar til: ligning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.