Matematik

hjælp til brøk

10. januar 2006 af bjerring (Slettet)
Ved ikke om den er forstålig, for kan ikke rigtig finde ud af hvordan man skal skrive den op på en computer, men det er meningen der jo skal være en brøkstreg mellem de to liniger. og stregen skal gå fra 3 til 15.

3+6/15 – 2/3
6 * 2-1/3

DEt lyder nok rimelig indviklet men jeg prøver og se om nogen forstår mig og kan hjælpe



Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2006 af 150972 (Slettet)

(3/15 + 6/15) - 2/3
(6*2/3 - 1/3)

Er det sådan du mener????

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2006 af 150972 (Slettet)

30

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2006 af MrJonas (Slettet)


Løs((((3/15)+(6/15))/((6*(2/3))-(1/3)))-(2/3),x)

Håber ikke jeg har kludret i parenteserne..

Svar #4
10. januar 2006 af bjerring (Slettet)

jeg kan fortælle at jeg ved den skal give 868/75 altså skrevet som en brøk.

Svar #5
10. januar 2006 af bjerring (Slettet)

og 6* står før brøken i mit første indlæg

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2006 af malisamson (Slettet)

Well kan du ikke skanne den ind og uploade den et sted...Brøker er som regel meget nemme men jeg forstår ikke hvad du mener

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. januar 2006 af iB (Slettet)

En måde at skrive brøken er:
6*((3+6/15)/(2-1/3))-2/3

Dette giver netop 868/75

...Men jeg forstod aldrig hvad problemet var?

Svar #8
11. januar 2006 af bjerring (Slettet)

det jeg mente var hvordan man regnede den ud, og uden brug af lommeregner.

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. januar 2006 af 150972 (Slettet)

Skal det ikke give 618/75??

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. januar 2006 af 150972 (Slettet)

#9 Undskyld 868/75

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. januar 2006 af 150972 (Slettet)

1) (3+6/15) = 45/15 + 6/15 = 51/15

2) (2-1/3) = 6/3 - 1/3 = 5/3 = 25/15

3) 6*51/15 = 306/15

4) (306/15) / (25/15) = 306/25

5) (306/25)-(2/3)=(918/75)-(50/75)

6) (918/75)-(50/75)= 868/75


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. januar 2006 af 150972 (Slettet)

Jeg ved ikke om det har gjort det nemmere. Prøv at skrive udregningerne ned på papir. Husk regnehirakiet...

Svar #13
11. januar 2006 af bjerring (Slettet)

Tusinde tak, det var en rigtig stor hjælp, og jeg forstår udregningen.

Skriv et svar til: hjælp til brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.