Kemi

Puffer og syrebrøk???

12. januar 2006 af sortesilass (Slettet)
Det er tredje gang jeg stiller spørgsmål til opgaven, håber jeg kan få hjælp denne gang.

opgaven tilhører eksamensættet fra august 1993
.. Man bestemmer NaOH-opløsningens præcise koncentration ved syre-basetitrering.
Til indstillingen anvendes kaliumhydrogenphtalat. Kaliumhydrogenphtalat(forkortelse:KHP) er et kaliumsalt af phthalsyre(H2P).

a)Først skal man beregne koncentrationen af NaOH:
der oplyses at mNaOH = 344,1 heraf fås vha. molarmassen, stofmængden til:
nNaOH = 1,685

Ved titreringen bruges 16,50mL NaOH
koncentrationen beregnes til:
CNaOH= 0,10212M

b) Derefter skal man beregne pH ved ækv. punktet. Her fik jeg jeg oplyst det samlede volumen ved titreringens afslutning som var 68,70mL. Ved at slå pks op og bruge formlen for svag base fik jeg pH til 10,5.

c)??
Her skal man beregne pH for tilsat 6,850mL NaOH
Jeg skal vist bruge pufferligningen men hvordan finder jeg koncentrationen for syren og basen?? syrebrøken???

håber du kan hjælpe mig.. den skal afleveres imorgen
(håber også at 3. gang er lykkens gang)

Svar #1
12. januar 2006 af sortesilass (Slettet)

come on....

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2006 af Norn (Slettet)

come selv on :P Brug nu bare den formel + forklaring jeg smed efter dig! Den er god nok!

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2006 af Norn (Slettet)

Hvis din lærer ikke vil godtage formlen må du jo bare vise, at du godt kan udlede den :P

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2006 af timothy (Slettet)

hvad for en formel??

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2006 af frodo (Slettet)

pH=pKs + log(n(B)/n(S))

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. februar 2006 af timothy (Slettet)

vil det sige pH=pks=2,95

det må det næsten være....

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. februar 2006 af frodo (Slettet)

ahh..

syren er KHP med en pKs på 5,41

n(KHP)=n(KHP,før)-n(OH-)=9,855*10^(-4)mol
n(phtalat-ionen)=n(OH-)=6,995*10^(-4)mol

pH=5,41+log(6,995/9,855)= 5,26

hvis jeg da har forstået de oplysninger der står rigtigt.

Jeg går desuden bare ud fra, at det er den samme opgave der er tale om i de to indlæg du har gang i, hvorfor der i #0 menes m(KHP)344,1mg og ikke M(NaOH)344,1

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. februar 2006 af timothy (Slettet)

skal jeg angive phtalationen som KP-

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. februar 2006 af timothy (Slettet)

skal jeg angive phtalationen som KP-

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. februar 2006 af frodo (Slettet)

tja. godt spørgsmål.

KHP=KaliumHydrogenPhtalat

så det er vel i virkeligheden kun P'et som angiver phtalat-delen, men dette kan jo misforstås for fosfof, så jeg ville nok blot angive den som: C4H6(COO-)2

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. februar 2006 af frodo (Slettet)

hov.. retteligt:

C6H4(COO-)2

Brugbart svar (0)

Svar #12
14. februar 2006 af timothy (Slettet)

hvor får du de stofmængder fra...jeg troede at nOH- =nKHP

Brugbart svar (0)

Svar #13
14. februar 2006 af frodo (Slettet)

HOOC-C6H4-COO- + OH- --> -OOC-C6H4-COO- + H20

vi har jo følgende reaktionsskema.

n(OH-, før)=n(C6H4(COO-)2, efter) iflg. reaktionsligningen.

og n(KHP, efter)=n(KHP, før)-n(KHP,reageret)=n(KHP,før)-n(OH-)

med?

Brugbart svar (0)

Svar #14
14. februar 2006 af timothy (Slettet)

nej det fremgår da ikke af skemaet at n(OH-, før)=n(C6H4(COO-)2

Brugbart svar (0)

Svar #15
14. februar 2006 af timothy (Slettet)

jo selvfølgelig...jeg troede der stod gange 2 :-S

Brugbart svar (0)

Svar #16
14. februar 2006 af timothy (Slettet)

men jeg får ikke 9,855*10^(-4)mol , men 0,00168 mol fra spr a)

Brugbart svar (0)

Svar #17
14. februar 2006 af frodo (Slettet)

n(KHP,før)=0,3441g/204,22g/mol= 00168mol

men derfra skal du jo fratrække stofmængden af OH-, som du jo kender koncentrationen af, og tilsat volumen

Brugbart svar (0)

Svar #18
14. februar 2006 af timothy (Slettet)

men det giver jo 16,50 *0,1021 M=0,00168 mol...det samme

Brugbart svar (0)

Svar #19
14. februar 2006 af timothy (Slettet)

Jeg kender ik koncentrationen af NAoH, hvor ser du den henne?

Brugbart svar (0)

Svar #20
14. februar 2006 af frodo (Slettet)

"Her skal man beregne pH for tilsat 6,850mL NaOH "

nej, for du tilsætter jo kun 6,850mL.

c(NaOH) har du beregnet indledningsvis

Forrige 1 2 Næste

Der er 36 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.