Matematik

Find Fejlen!

13. januar 2006 af FrederikXY (Slettet)
Alt tyder på at jeg gør noget jeg ikke må i denne ligning, men hvad???

-3+(5+(1,02^x))=4000.000.000
1,02^x=800000000,6
x*ln(1,02)=ln(800000000,6)
x=ln(800000000,6/1,02)
x=20,48


Resultatet giver ikke sammenhæng senere i opgaven, så jeg må have lavet en fejl, eller gjort noget jeg ikke må.

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2006 af frodo (Slettet)

-3+(5+(1,02^x))=4000.000.000 <=>
1,02^x=4000.000.000 +3-5

Svar #2
13. januar 2006 af FrederikXY (Slettet)

Det passer heller nicht, hvis du prøver at indsætte x i ligningen giver det ikke 4mia..

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2006 af frodo (Slettet)

jeg har jo ikke isoleret x endnu!

jeg har bare påvist din fejl

desuden bruger du en regel, der må lyde:

ln(a)/ln(b)=ln(a/b)

Den gælder ikke!

Svar #4
13. januar 2006 af FrederikXY (Slettet)

Okay.. jeg får da x til ca. 1035.
Havde faktisk fået det resultat førhend, men det så urealistisk ud, så jeg gik fra det igen. Men det passer åbenbart... Tak..

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2006 af kong (Slettet)

Hey
ifølge logaritme-regnereglerne, så lyder reglen om division sådan:
lnx/lnb = ln(x-b)
Derfor skal det lyde
x=ln(800000000,6-1,02)
og ikke
x=ln(800000000,6/1,02)
håber det fungerer.

Svar #6
14. januar 2006 af FrederikXY (Slettet)

Altså.. det er rigtigt hvad du siger, men det resultat jeg får ud af det ser ud til at være forkert?..

Det passer med ca. 1035 hvis man tjekker efter.

Ved ikke hvad forklaringen kan være?

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
``Ved ikke hvad forklaringen kan være?''
Det har jo nok noget at gøre med det frodo skrev i #1, tror du ikke?

Skriv et svar til: Find Fejlen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.