Matematik
skæringspunkt
15. januar 2006 af
KR. (Slettet)
Heysa! har problemer med flg:
En plan har ligningen x-y+z=7. Angiv en parameterfremstilling for den normal til planen, der går gennem punktet (-1,2,1). Dette har jeg gjort og fået (x,y,z)=(1+t, 2-t, 1+t) Men nu skal man bestemme koordinaterne til normalens skæringspunkt med planen. Men hvordan gør man det? Kan jeg få et hint??
En plan har ligningen x-y+z=7. Angiv en parameterfremstilling for den normal til planen, der går gennem punktet (-1,2,1). Dette har jeg gjort og fået (x,y,z)=(1+t, 2-t, 1+t) Men nu skal man bestemme koordinaterne til normalens skæringspunkt med planen. Men hvordan gør man det? Kan jeg få et hint??
Svar #1
15. januar 2006 af lany (Slettet)
Prøv at indsætte linjens koordinater i planets ligning. Dette giver en ligning til bestemmelse af parameteren t i det punkt linjen og planet har tilfælles.... derefter kan du finde koordinaterne til punktet...
Skriv et svar til: skæringspunkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
